DiTO6EkX0AAX7ea

La regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, i el gestor cultural Miquel Ferrer  han explicat quines seran les línees mestres que guiaran la confecció del cartell musical de la Revetla de Sant Sebastià 2019, després de que el nostre projecte hagi guanyat el concurs convocat per l’Ajuntament de Palma.

El nostre projecte vol una Revetla de Sant Sebastià més inclusiva,  multidisciplinar i amb concerts a espais poc convencionals

Estam molt il·lusionats amb el projecte com a ciutadans i professionals del món cultural poder ajudar a fer unes festes millors, és un projecte d’equip que vol aconseguir unes festes populars més participatives, amb una programació de qualitat i coherent  i obertes a nous públics.

Volem seguir amb la tasca que va iniciar l’any passat Tomeu Canyelles per tal de fomentar els grups emergents locals i els músics amb repartori propi.

Per fer-ho comptam amb un equip multidisciplinar format per professionals d’àmbits que pensam que són necessaris per a impulsar les festes de Sant Sebastià. Coordinat pel gestor cultural Miquel Ferrer, el nostre equip està format per Edy Pons (músic); Margalida Mateu (periodista i gestora cultural); Clara Ingold (actriu i músic); Raül de Tena (periodista), Marc Ventosa (programador i assessor musical) i Rafa Rigo (tècnic de so).

Els principals objectius del nostre projecte són:

  • Impulsar el procés participatiu i aconseguir una major implicació de la ciutadania en la Revetla.Continuar amb la feina començada en les anteriors edicions,  es realitzaran enquestes als ciutadans, que s’ampliaran amb taules informatives als diferents districtes de ciutat i amb reunions obertes amb entitats i professionals del sector. Es realitzarà una campanya de comunicació específica per impulsar-ho.
  • Una Revetla més inclusiva. La festa més popular de la ciutat no pot deixar de banda aquelles persones que tenen alguna discapacitat. Per aquest motiu es volen posar eines perquè les persones amb discapacitats gaudeixin de la Revetla. Així, es preveu que la programació inclogui propostes inclusives con concerts per a persones sordes on es treballa amb diferents vibracions, que emet la música; es pot fer un espectacle de llum que vagi amb els diferents ritmes, o interpretar en llengua de signes les lletres d’algunes cançons. Així, s’aconseguirà que la música no només s’escolti sinó que es senti.
  • Unes festes més properes i que apropin la cultura a espais poc convencionals: es vol que les festes de Sant Sebastià Sant Sebastià arribin també als barris amb l’objectiu d’acostar-les a més persones i fer-la més propera i cultural. Així, enguany es planteja incloure altres disciplines a més de la música (dansa, circ, teatre, música, etc.) amb espectacles a  espais no convencionals sota el títol  ‘Zona Restringida’. Amb aquesta programació es complementarà el cartell, amb propostes més íntimes i experimentals. Així els ciutadans podran guadir de propostes escèniques a espais no convencionals com per exemple: unes oficines municipals, un aparcament, una habitació d’un hotel o una escola municipal.
  • Garantir una programació musical de la revetla de qualitat, atractiva i coherent. Seguirem fomentant els grups locals emergents i els artistes amb repartori propi, i el nostre objectiu és rebre el màxim de propostes per a poder programar una revetla de qualitat i atractiva. Per això donarem a conéixer la convocatòria de contractació que llançarà l’Ajuntament de Palma entre el màxim d’agents del sector i realitzarem una reunió oberta amb artistes locals per resoldre dubtes i donar a conéixer el procés administratiu.