Taller “La lletra com a imatge” amb Marta Cerdà a Setfonts

taller MARTA CERDÀ

Arriba una nova edició de Setfonts, la setmana del disseny i la tipografia a Palma. Hi trobareu tota la informació a la seva web.

Avui us presentam el taller que realitzarà Marta Cerdà “La lletra com a imatge” i que té una durada de 8 hores (dijous 19 d’octubre de 10 a 14h i de 16 a 20h) i es realitzarà al Teatre Mar i Terra; aquí teniu tota la informació:

AFAR-13

Objectiu i competències a adquirir
En la nova cultura visual que ens envolta la lletra deixa de ser una unitat llegible per ser una imatge suggerent. Com a dissenyadors hem de ser capaços de sintetitzar, per exemple, una pel·lícula i capturar la seva essència a través d’una tipografia feta a mida.
En aquest taller:
– Desenvoluparem un cartell tipogràfic per a una pel·lícula que ens agradi
– Investigarem sobre els límits entre expressió i funció
– Explorarem les connexions entre escriptura, tipografia i llenguatge

Contingut del taller
Farem una mirada ràpida a la història dels títols de crèdit centrant-nos exclusivament en la part tipogràfica. Veurem també exemples professionals reals d’encàrrecs per a un tipògraf o un dissenyador, realitzats per un director d’art i que apunten una direcció tipogràfica
concreta.
Un cop tinguem clar quin cartell volem dissenyar, donarem una mica de teoria sobre la tipografia modular perquè ens serveixi d’ajuda per poder començar a treballar. La tipografia modular es basa en un conjunt peces que es repeteixen o encaixen en una construcció tipogràfica. Aquest tipus de construccions ens ajuden a generar un resultat als nostres dissenys més singular i adaptat al producte. Sense haver de ser tipògrafs, ja que ens permet simplificar els mòduls o complicar al nostre gust, homogeneïtzant el resultat, ja que les mateixes peces formaran tot l’alfabet

Activitats d’aprenentatge
El cartell es podrà fer individualment o en grup.
El primer exercici és curt i ens servirà per començar a escalfar motors. Es repartiran una sèrie d’espècimens tipogràfics. L’exercici constarà en situar un o diversos gèneres cinematogràfics que corresponguin amb cada tipografia.
Després escollirem quina pel·lícula volem fer i definirem el contingut tipogràfic a presentar a través d’un moodboard.
I el tercer i últim exercici és el més important, es tracta de dissenyar el cartell en qüestió. La tipografia serà l’element principal i protagonista.

Preu 75€ (60€ si estàs inscrit a les Jornades professionals)

Places limitades. Inscripcions: hola@ratacultura.com

 

MANEL-2

Share this post