Avui hem presentat l’estudi de públics de la Revetla de Sant Sebastià

IMG_6303

La regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade i el gestor cultural de Rata Cultura Expandida que assessora musicalment l’Ajuntament amb la programació de la Revetla, Miquel Ferrer, han donat a conèixer les conclusions i els resultats de l’enquesta generalista sobre la Revetla de Sant Sebastià.

Enguany han pujat un 7% les propostes presentades per a la programació de la Revetla. 
“Hem de millorar la comunicació de la Revetla, ja que hi ha gent que ens demana estils que fa anys que es fan com el jazz, però hem encetat un bon camí amb el vídeo de Clara Ingold que ha tingut 15.000 reproduccions i ha arribat a molt públic”, ha dit la regidora. Frade s’ha mostrat satisfeta per l’increment d’ofertes musicals rebudes. “El 2015 es presentaven 230 ofertes i enguany se n’han presentat 310”, ha dit.
Ferrer ha explicat que la gran diferència respecte l’any passat és que l’enquesta ha estat prèvia a la confecció del programa. “Aquesta fase d’estudi de públic es fa ara i d’aquí 15 dies es posarà en marxa la votació per triar els caps de cartell”, ha dit.
Algunes de les conclusions de l’enquesta:
-7 de cada 10 ciutadans/es han assistit a la Revetla en els darrers 5 anys
-A una escala de l’1 al 4 valora la majoria de la població puntua la revetla en un
2,6 de mitjana ponderada
-El grup d’edat d’entre 31 i 50 anys són els que menys senten representants els
seus gustos.
-Els estils musicals que més es troben a faltar són Rock, Indie, Punk, Eletrònica
i Jazz.
-Més del 50% dels enquestats/des creu que s’hauria de millorar la programació
musical
-Millorar neteja i torradores són les següents demandes més populars
-La ciutadania proposa ampliar la Revetla a espais com Pere Garau, sa Riera,
s’Escorxador, parc de ses Estacions i Ses Voltes.
Aplicacions pràctiques enquestes al programa 2019:
– Un dels espais que es proposaven tant a l’enquesta 2017 com 2018 és sa Feixina, espai que s’estrena a la programació de la Revetla d’enguany
– L’any 2017 es demanaven més activitats a les barriades, enguany s’ha programat el cicle Zona Restringida que durà activitats multidisciplinàries a espais no convencionals dels cinc districtes de la ciutat. Ferrer, en aquest sentit, ha explicat que es programaran 5 espectacles a a espais com un comerç, una escoleta, un bus, etctétera dels cinc districtes. “Rompen l’esquema de només música i durem dansa i altres disciplines i la mateixa activitat es podrà veure a cinc districtes de ciutat”, ha dit.
– Els gustos musicals de la ciutadania es tindrà en compte a l’hora de realitzar la programació de la Revetla de Sant Sebastià 2019, i els caps de cartell de les places més populars es triaran per votació popular.

-La música electrònica i el rap eren uns dels estils que més es trobaven a faltar en les enquestes i enguany tindran una major presència a la programació. En aquest sentit, l’espai de Jacint Verdaguer esdevenirà un espai de música emergent amb programació de rap i la música electrònica s’ubicarà a Sa Feixina i no a la plaça de Cort.

Pots consultar l’estudi complet aquí.

Share this post